Je zou vol energie achter je bureau moeten zitten, uitgerust en barstensvol met nieuwe ideeen voor de komende week. Maar in plaats daarvan staar je naar je scherm en moet je de motivatie uit je tenen halen. Vijf tips die mij helpen om weer op gang te komen.

Tip 1. Begin met iets makkelijks

Meestal zeggen mensen dat je met het moeilijkste moet beginnen. Dan heb je dat tenminste af. Bij mij werkt het andersom. Als ik niet op gang kom begin ik met iets makkelijks, want…. het is makkelijk om er aan te beginnen. Als ik dat af heb geeft dit mij een goed gevoel (dopamine die vrij komt) en dat geeft me weer een beetje energie voor de volgende klus.

Tip 2. Beperk je to do list

Maandag… meestal ook een dag vol vergaderingen, mails doornemen en andere shit. Je to do lijst is al heel snel gevuld en je ziet door de bomen het bos niet meer. Leer prioriteiten te stellen, er zijn maar zoveel uren in een dag. Wat is belangrijk en urgent en levert het meeste op? Wat kan wachten, wat kan iemand anders voor je doen? Een kleine to do lijst is realistisch en als de dingen hebt gedaan die echt belangrijk zijn dan sluit je de dag positief af. Morgen is er weer een dag!

Tip 3. Eet licht en gezond

Ik snap het, het weekend was zwaar. Heerlijke wijntjes, lange nachten, stevig gedanst. En op maandag mag je dan zin hebben in een vette kroket maar kom op… je lichaam moet herstellen. Van koolhydraten (en suiker) krijg je een enorme dip dus eet in plaats daarvan een lekkere gevulde maaltijdsalade en haal een smoothie. Eet een banaan, tryptofaan in een banaan zorgt dat je humeur verbetert. Als je toch iets vets wil, neem gerookte zalm of een haring (omega 3).

Tip 4. Fake it till you make it

Even wat extra aandacht voor de buitenkant. Hop, trek die ene leuke blouse aan of die broek die zo mooi afslankt. Als je je aan de buitenkant goed voelt dan volgt de binnenkant vanzelf. En zeg nou eerlijk, niks is zo irritant als dat je collega’s de hele dag tegen je roepen “Zoohoo, heftig weekend gehad?”

Tip 5. Muziek

Niet alleen om het getetter van je collega’s even buiten te sluiten (grapje) maar ook om in de juiste mood te komen. Even een klein stukje neuroscience, zoek muziek uit met een beat die overeenkomt met je hartslag (60-64 beats per minuut). Het is ook het eerste geluid dat we als foetus horen: het ritme van het moederhart. Dit zorgt ervoor dat je hersenen in het alpha-gebied komt (iets met Hertz) en dat is perfect voor op het werk. Je bent dan ontspannen en geconcentreerd tegelijkertijd.

En nou hop, kick some ass.

Meer tips? Schop onder je kont nodig? Neem contact met mij op via mijn contactpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top