Discipline is kiezen

Discipline is kiezen tussen wat je het liefste wil en wat je nu op dit moment wil. We maken keuzes op basis van wel-of-niet in plaats van wat wil ik echt heel graag? Stel iemand vraagt je iets leuks te doen, de kans is groot dat je ja zegt want het lijkt je leuk. De tijd die je spendeert aan leuke dingen die je nu wil doen kan je niet besteden aan iets anders. Keer op keer vullen je dagen en weken met leuke dingen in je vrije tijd, je bent druk, voelt je tevreden want je doet naast je werk ook leuke dingen.

Vaak zijn de dingen die je het allerliefste wil doen nog buiten ons bereik, reizen, andere baan, andere woning, meer geld verdienen. Om die doelen te bereiken moeten we nog heel veel doen. Wees je bewust van wat je het allerliefste wil doen en maak dan de keuze of je de dingen wil doen waar je nu mee bezig bent. Zijn ze nu leuk of voegen ze ook iets toe aan datgene waar je over een jaar wil staan? Vraag jezelf niet af wel-of-niet maar welke (Tony Crabbe).

Natuurlijk willen we ook nu leven. En dat is goed, genieten van het nu. Maar het blijft een keuze, en hoe groter je droom des te meer werk zit er in. Kies bewust. Kies voor groei. Kies voor jezelf.

motivational_Mateusz_dont_give_up_mylene_klein_Kleine_rawit
Bron: http://www.mateuszm.com/

 

Geef een reactie